[ BEZÁR ]

Hírek
Művelődési ház (IKSZT)
Dokumentumok
Halimba
Önkormányzat
Civil szervezetek
Intézmények
Vállalkozók
Galéria
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Csatornázás
Halimbai hírek
Gyógynövény Tankert
Települési Értéktár

Civil szervezetek

A Veszprém Megyei Mozgássérültek

A Veszprém Megyei Mozgássérültek
Halimbai Csoportja

A Veszprém Megyei Mozgássérültek Halimba-Szőc-Nyirád Csoportja 2016. november 1-jén megszűnt. Kovács Tibor 2000 májusától betöltött csoportvezetői tisztségéről lemondott, helyére 2017. március 1-től ideiglenesen Torma Istvánnét választották a Veszprém Megyei Mozgássérültek Halimbai Csoport néven működő civil szervezet élére. Tagságuk jelenleg 22 fő, de várjuk további mozgássérültek jelentkezését, akik szívesen részt vennének programjainkon, foglalkozásainkon.
Havi rendszerességgel tartunk klubfoglalkozást, ahol a mozgássérülteket érintő szabályok, állami támogatások mellett, saját programok kialakítását és megvalósítását beszéljük meg. Aktívan részt veszünk a halimbai Művelődési Ház által szervezett programokon is.

2018-as év programterve:
Január: Szelektív hulladékgyűjtés fontossága című előadás
Február: Melegvizes fürdés
Avar Ajka Kft. Szelektív hulladéküzemének látogatása
Március: Színházlátogatás Devecserben
Kirándulás Sárvárra
Április: Családi Egészségnapon való részvétel
Május: Szalonnasütés az Emlékháznál
Június: Kirándulás
Július: Melegvizes fürdés
Augusztus: Mozgássérült találkozó
Falunapi rendezvény
Szeptember: Fogyatékkal élők fesztiválja
Bringafesztiválon való részvétel
Október: Színházlátogatás
November: Adventi készülődés
December: Karácsonyváró évzáró ünnepség

További információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete
8200 Veszprém, Budapest út 16.
Hétköznap 8-14 óráig, a 88/565 - 240 -es telefonszámon vagy
Torma Istvánné 06-30/356-6455
Halimba


Cimkék:

GEOLINO Természetbarát Egyesület

Az egyesület célja a Déli-Bakony geológiai és egyéb természeti értékeinek bemutatását célzó geo-túrák szervezése, népszerűsítése, együttműködés a környék vállalkozóival a turizmus kínálta lehetőségek kiaknázása céljából, valamint a Halimbán nagy múlttal rendelkező gyógynövényes programok támogatása.

Vezető: Paksa Milán

Cím: Halimba, Kossuth u. 99.

Tel: 0670/6197960

e-mail: pakmil@gmail.com

Web: www.geoturak.hu

A Déli-Bakony hazánk kevéssé ismert tájai közé tartozik. Felfedezésre váró erdőségei betyárok legendáiról, vadászkalandokról mesélnek a kihűlt bazalt vulkánok nagyszerű kiránduló helyeket rejtenek. Erdő-mező vadvirágai a legjobb gyógynövényes lelőhelyeknek számítanak. Az elmúlt évszázadban a föld alatt erős bányászkezek munkálkodtak itt, akik felvirágoztatták, hagyományokban gazdag településsé varázsolták Halimbát, ahol ma is szorgos emberek élnek.

Az egyesület céljainak elérése érdekében folytatandó tevékenysége:
Nyílt túrák szervezése, túravezetés, a Déli-Bakony természeti kincseinek bemutatása.
A környék idegenforgalmi kínálatának feltárása, a látnivalók számbavétele, kiadványokban való népszerűsítése.


Képek

Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Kismama klub beszámolójaA 2013-as évben a Hársfa Óvodában működő Kismama Klub a korábbi évekhez hasonlóan fogadta és várta a három év alatti gyerekeket szüleikkel.
A Kismama Klubba jelentkező családoknak egész évben havonta egy alkalommal szerveztünk programot.
A résztvevők száma hasonló volt, mint az előző években és a családok rendszeresen eljöttek a meghirdetett összejövetelekre. 14 család járt hozzánk, összesen 17 kisgyermekkel. Közülük 4 család lakik Szőcön, 8 Halimbán, 2 pedig Ajka-Padragkúton.
Az első alkalommal felmértük a jelentkezők igényeit. A családok a kötetlen együttlét mellett a kötött programokat, előadásokat is igényelték. Így több alkalommal szerveztünk előadást is. Ezek témája volt:
• 2013. jan. Fülöp Magdolna /az ajkai Nevelési Tanácsadó vezetője/ előadása a dackorszakról, fegyelmezésről a nevelés során.
• 2013. febr. Ajkai Mentőszolgálat mentőtisztjének bemutatója „Elsősegélynyújtás kisgyermekkorban” címmel.
• 2013. márc. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztályának előadása „A televíziózás hatása tudományos kutatások tükrében” címmel.
• 2013. ápr. Egészséges ételek elkészítésének módjáról kaphattak a szülők tájékoztatást, kóstolóval egybekötött összejövetelünkön.
• 2013. máj. Gyermeknapi rendezvényünkön is szeretettel vártuk a Klub tagjait, labdával ajándékoztunk meg minden gyermeket.
• 2013. okt. A Művelődési Ház „Együtt a közművelődésért Halimbán” pályázatának köszönhetően Ringató foglalkozást szervezhettünk Németh Noémi szakember segítségével.
• 2013. nov. Szintén pályázati pénzből a szülők kérésére újra meghívtuk Fülöp Magdolna gyermekpszichológust, aki nevelési tanácsokat adott.
• 2013. dec. Téli kézműves foglalkozást szerveztünk, ahol a szülők gyermekeikkel közösen barkácsolhattak. A találkozó végén Mikulás ajándékkal kedveskedtünk a kicsiknek.Terveink a 2014. évre


• Január 8-án Szalai Katalin védőnő tartott előadást „Szobatisztaságra nevelés” címmel, majd beszélgettünk arról is, hogyan éli meg a nagyobbacska gyermek, ha kistestvére születik.
• Február 5-én újra az Ajkai Mentőállomás mentőtisztjének „Elsősegélynyújtás kisgyermekkorban” című bemutatója lesz.
• Március 5-én terápiás kutyás bemutatót tervezünk.
• Április 2-án a már megszokott és nagy érdeklődéssel várt reform étel bemutató és kóstoló következik Poór Istvánné élelmezésvezetővel.
• Május 30-án egész délelőttös gyereknapi programra hívjuk a Kismama Klub tagjait az óvodába, ahol lesz lufis bohóc, légvár…stb.
• Októberben újra felmérjük az igényeket, majd összeállítjuk programjainkat új tagjainkkal.
• Novemberben előadást tervezünk igény szerint.
• Decemberben kézműves foglalkozást szeretnénk adventi témában.

Továbbra is szeretettel várjuk minden hónap első szerdáján délután 16.00 órától az érdeklődő szülőket és gyerekeket!

Kedves Édesanyák! Ne feledjétek, hogy sokkal könnyebben kezdi óvodás életét az a gyermek, aki már ismerős környezetbe érkezik! Gyertek a Kismama Klub foglalkozásaira! Beszélgessetek az óvoda nyugodt környezetében hasonló élethelyzetben levő társaitokkal!

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta céljainkat!
2013-ban Nyárs Béla volt a legnagyobb civil támogatónk, aki 50 000 Ft-ot adományozott a Kismama Klubnak! Köszönet érte!
Ezen kívül köszönjük szépen a Művelődési Háznak (Lukács Zsanettnek), hogy TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0007 „Együtt a közművelődésért Halimbán!” című pályázatával színesebbé, még élménydúsabbá tette programjainkat!


Halimba


Halimba Község Polgárőr Egyesülete

Halimba Község Polgárőr Egyesülete 1995-ben alakult. Elnöke: Dél Károly, helyettese: Sárfi Ákos. Egyesületünk azért jött létre, hogy falunkban bűnmegelőzés céljából segítsük a rendőrség munkáját és a rendezvény szervezések alkalmával biztosítsuk a helyszíneket, útlezárásokat.
Jelenleg 14 fővel munkálkodunk, csoportunk tagjai nyugdíjasok és aktív női illetve férfi dolgozók. Hetente több alkalommal nappal teljesítünk szolgálatot, illetve éjszakánként is 2 alkalommal, 2-3 fővel 5 órát járőrözünk községünkben. Társaimmal mindezt szabadidőnkbe, térítés nélkül végezzük.
2017-ban egyesületünk 1.234 órát töltött járőrözéssel, ezenkívül részt vettünk a falunapi rendezvényen, Mindenszentekkor a temetőben járőröztünk, a bringafesztiválkor pedig a versenyszámoknál segédkeztünk, bár főzni most nem tudtunk, de a Dr. Szalai Miklós Általános Iskola Szülői Munkaközösségének felajánlottuk alapanyag keretünket, így nagyobb mennyiségben tudtak lángost készíteni,ezzel is támogatva az Általános Iskolát és Hársfa Óvoda Alapítványait.
2018-as terveink megegyeznek eddigi célkitűzéseinkkel: a falu által szervezett programokon aktívan segíteni, a tavalyi évhez képest még több időt járőrözéssel tölteni, a többi civil szervezettel karöltve községünkben az összetartást erősíteni.
Szeretnénk, ha létszámunk bővülne, ezért új tagok jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségen: delkaroly@freemail.hu.
Ezenkívül várjuk közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeiket! Segítsenek, hogy egy kis figyelemmel vigyázhassunk szomszédainkra, rokonainkra, barátainkra!

Figyelmüket megköszönve:

Dél Károly
elnök
8452 Halimba, Petőfi S. u. 16 E-mail: halimba [ kukac ] vazsonykom.hu