Hársfa Óvoda és Egységes Óvoda Bölcsőde
kapacitásfejlesztése és bővítése



Kedvezményezett neve: Halimba Község Önkormányzata
A projekt címe:„Hársfa Óvoda és Egységes Óvoda Bölcsőde kapacitásfejlesztése és bővítése”
A szerződött támogatás összege:89.863.118,- Ft
A támogatás mértéke: 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma:2019. június 30.
Projekt azonosító száma:TOP-1.4.1- 16-VE1- 2017-00005


Projekt összefoglalása:
A településen működő óvoda több építési fázis eredményeként alakult ki, de a fejlesztések során következetes munka eredményeként ez a szerves fejlődés egy egységes épület karaktert hozott létre. A földszintes épület két funkciót ölel fel, a fő egység az óvoda, amely kettő csoportszobával, egy mini csoporttal és egy kisebb foglalkoztatóval rendelkezik. A másik épületrész a főzőkonyha, amely a helyben lévő gyermekek és a településen működő általános iskolások étkeztetését biztosítja, ez mellett a helyi nyugdíjasok is éthordós kiszállítással juthatnak ebédhez.
Jelenlegi helyzetben egy öltözőt használnak a teljes intézmény dolgozói, ami nem alkalmas már a teljes létszám kiszolgálására, így szükséges új öltöző kialakítása.
A településen folyamatosan nő az óvodai és bölcsődei ellátás utáni érdeklődés, amelyet a demográfiai adatok is igazolnak.
A jelenlegi helyzetben szükségessé vált egy újabb óvodai és egy mini bölcsődei csoport és annak jogszabályok szerinti kiszolgáló egységének fejlesztése. A pályázat megvalósítása során az óvoda funkció kiegészítéseként épül egy kb. 44 m 2 alapterületű csoportszoba közvetlen megközelítéssel az óvoda épületből. A tervezett épülettömeg és a meglévő óvoda épülete közé egy déli irányból üvegezett nyaktagot építenénk be, itt lesz lehetőség a meglévő lépcső pihenőjére kimenni, ez által az óvodások továbbra is ki tudnak menni a meglévő folyosóról az udvarra.
A többi épületrész a bölcsőde kiszolgálását fogja biztosítani.
A mini bölcsiszobából közvetlen ki lehet menni a délkelet tájolással bíró teraszra, amelynek mobil módon tervezett a fedése, illetve az árnyékolása. A gondozók részére kialakításra kerül az öltöző, mosdó, Wc és zuhanyzó is.